Apraksts
Devas: Lai pagatavotu limonādi, vislabāk sīrupu sajaukt ar gāzētu ūdeni proporcijā 1:10, lai pagatavotu karstu dzērienu, proporcijā 1:8.
Produkts satur uz 100 ml: enerģētiskā vērtība 1486 kJ/350 kcal, tauki < 0,1 g, tostarp piesātinātās taukskābes < 0,1 g, ogļhidrāti 87 g, tostarp cukuri 87 g, olbaltumvielas < 1 g, sāls < 0,1 g.
Receptes:
* Karstais dzēriens “Karstais apelsīns ar ingveru”
Sastāvdaļas: 50 g Kitl apelsīnu sīrupa, 50 g Kitl ingvera sīrupa, svaigs ingvers, krustnagliņas, svaigs apelsīns, karsts ūdens
Ielejiet Kitl apelsīnu un ingvera sīrupu krūzē vai glāzē, pievienojiet svaiga apelsīna šķēlīti ar krustnagliņām, pievienojiet divas svaiga ingvera šķēlītes un pārlejiet ar karstu ūdeni
Sajauciet un dekorējiet ar apelsīna šķēlīti.
Interesanti: Ingvers cēlies no Ķīnas dienvidiem un Indijas. Tirdzniecības kuģi to atveda uz Grieķiju un Itāliju, no kurienes romiešu karavīri to pārveda pāri Alpiem uz Bohēmiju un Morāviju. Tautas medicīnā ingvers palīdz pret saaukstēšanos un klepu. Tradicionālajā ķīniešu medicīnā tas mazina kuņģa sāpes un uzlabo gremošanu. Ingvera sakneņa lietošana gremošanas sistēmas funkcionālo traucējumu un jūras slimības (piemēram, lidmašīnā vai kuģī) ārstēšanai ir zinātniski pierādīta.




