Apraksts
Audzēšana: Jāņem vērā, ka no sēklu sēšanas līdz stādīšanai augšanas vietā parasti paiet 25-30 dienas. Sēklas iesējiet pa vienai podiņā ar diametru 10 cm, sēšanas dziļumam jābūt 5-8 cm, atkarībā no sēklas lieluma, sēklu novietojiet lēzeni uz augsnes virsmas. Varat arī iepriekš sēklas 6 stundas mērcēt siltā ūdenī. Dīgšanas temperatūra 20 grādi C. Augiem nepatīk, ja tos pārstāda, tāpēc uzmanīgi izgrieziet tos no poda un kārtīgi iestādiet ar augsnes bumbu, raugoties, lai nesabojātu saknes. Stādot augus ievietojiet augsnē līdz dīgļlapām, tas palīdz augam veidot saknes arī uz kāta. Pirms stādīšanas noteikti stādi jānorūda, īstais laiks tam ir tad, kad nakts salnas ir beigušās.
Lietošana: vērtīgs dārzenis gan patīkamās un maigās garšas, gan veselībai dēļ. Piemērots ēšanai neapstrādātā veidā, zupās, sautējumos, siltos salātos un konditorejas izstrādājumos. Tas satur noderīgas minerālvielas, piemēram, kāliju, magniju, kalciju, dzelzi, varu, fosforu un kobaltu. Tas satur A, B, E un C vitamīnus. Tas satur arī karotīnu, pat vairāk nekā burkānos.