Apraksts
Audzēšana: piparu augus audzē jau iepriekš, sēj februāra beigās vai marta sākumā. Lai dīgtu, nepieciešams siltums, optimālā temperatūra ir 25°C. Sēklu iesēj 1-1,5 cm dziļumā. Asni parādīsies 4-7 dienu laikā, un vislabāk ir pārstādīt augu, kad tam jau ir 2 īstās lapas. Ieteicams izmantot kūdras sūnas, kas sajauktas ar smiltīm vai īpaši tomātiem un baklažāniem paredzētu augšanas substrātu. Pārstādot jābūt uzmanīgiem, nedrīkst bojāt saknes. Paprika plaukst trūdvielām bagātā, vieglas tekstūras augsnē. Stāda siltumnīcā, kad nakts salnas ir pārgājušas. Attālums starp stādiem 50 cm. Pirmo ziedu vēlams noņemt, tad augam būs laiks izaudzēt spēcīgāku sakņu sistēmu.
Lietošana: spilgtās krāsas paprika un piparu augļi ir garšīgi un veselīgi. Tie ir bagāti ar A, C un E vitamīniem. Ir daudz veidu, kā to izmantot un apstrādāt: svaigs, cepts, grilēts, marinēts – neaizstājams dārzenis Āzijas, Indijas un Meksikas virtuvē.