Apraksts
Devas: Lai pagatavotu limonādi, vislabāk sīrupu sajaukt ar gāzētu ūdeni proporcijā 1:10, lai pagatavotu karstu dzērienu, proporcijā 1:8.
Produkts satur uz 100 ml: enerģētiskā vērtība 1476 kJ/347 kcal, tauki <0,1 g, tostarp piesātinātās taukskābes <0,1 g, ogļhidrāti 87 g, tostarp cukurs 87 g, olbaltumvielas <1 g, sāls <0,1 g.
Receptes:
*Atsvaidzinošs plūškoka deserts
Jums būs nepieciešams: putukrējums, Kitl plūškoka sīrups, vaniļas saldējums, augļi (zemenes, mellenes, avenes), svaiga piparmētra
Saputojiet krēmu līdz stingrai masai, pievienojiet plūškoka sīrupu un viegli samaisiet. Ieleciet vaniļas saldējumu platā servēšanas glāzē, pievienojiet svaigus augļus un putukrējumu. Dekorējiet ar dažiem svaigas piparmētras zariņiem.
Interesants fakts: Plūškoks bija viens no populārākajiem un pazīstamākajiem ārstniecības augiem Centrāleiropā. Pat ja tas neārstēja ar savu skaistumu vai smaržu, tas tomēr tika ļoti cienīts un tam piedēvētas arī maģiskas spējas. Laukos tas bija pazīstams kā “zemnieka aptieka”. Kopš viduslaikiem to apvij māņticība, ka tajā mīt gari, kas atriebjas par ļaunumu, kas noticis ap krūmiem. Tāpēc plūškokus bieži stādīja fermu un šķūņu tuvumā. Plūškoku ziedu nēsāšana pasargāja no visa veida ļaunajiem spēkiem. Plūškoki jaunlaulātajiem nesa veiksmi. Grūtniecēm vajadzētja skūpstīt plūškokus, lai nodrošinātu savam bērnam laimīgu nākotni. Plūškoki blakus spilvenam nesa mierīgu miegu. Mirušā zārkā ievietoja plūškoka krustu, un zārku mērīja ar plūškoka kociņu. Plūškoki pasargāja arī no uguns, slimībām un ļauniem burvestībām. Ja kāds iznīcināja plūškoka krūmu un neiestādīja jaunu, viņu gaidīja liela nelaime.



