Rauga komplekts ābola vīnam

9.90

SKU: 6417165054061 Kategorijas: ,

Komplekts paredzēts ābolu vīna raudzēšanai. Rauga komplektā ietilpst: E1 enzīmi, citronskābe, E2 vīna raugs un rauga uzturvielu sāļi, bentonīts, E5 vīna stabilizators (kālija sorbāts, nātrija disulfīts), E7 hitozāns, E6 dzidrinātājs. Pievienotā cukura daudzums: Galda vīnam (10%) 4 kg, Stiprais vīns (16%) 6,5 kg.

Ja esat reģistrēts klients, pērkot šo produktu Jūs nopelnīsiet 9 bonusa punktus!

Noliktavā: 110

Detalizēts apraksts

Lietošanas instrukcija:
 

  1. Sagatavo fermentācijas tvertni, rūpīgi to iztīrot ar ūdeni un dezinficējošu līdzekli.
  2. Ieliec sagrieztos ābolus vai sulu spiešanas atlikumus kopā ar rozīnēm raudzēšanas maisā un ievieto to fermentācijas traukā. Pievieno 2–3 kg cukura.
  3. Uzkarsē 10 litrus ūdens līdz vārīšanās temperatūrai. Pēc tam uzlej to uz āboliem un maisi, līdz cukurs ir izšķīdis.
  4. Pārbaudi ūdens temperatūru, un pārliecinies, ka tā nepārsniedz 60 °C. Pievieno E1 komplekta enzīmus un ļauj tam dažas stundas nostāvēties.
  5. Pievieno aukstu ūdeni, līdz šķidruma daudzums sasniedz 20 litrus. Tad pievieno pārējo cukuru.
  6. Pārbaudi temperatūru un noregulē šķidrumu uz 25 °C, ja nepieciešams, pievienojot vēl līdz 3 litriem auksta vai silta ūdens.
    SVARĪGI: Pastāvīga temperatūra virs 30 °C var iznīcināt raugu, tāpēc esi uzmanīgs ar temperatūru.
  7. Izšķīdini citronskābi E4 istabas temperatūras ūdenī un pievieno to šķidrumam. Ja āboli ir ļoti skābi, pievieno tikai pusi no citronskābes.
  8. Pievieno bentonīta maisiņu un viegli samaisi šķidrumu.
  9. Paņem glāzi ar 35 °C siltu ūdeni, pievieno raugu un E2 uzturvielas, un ļauj tam 10 minūtes uzbriest.
  10. Ielej visu fermentācijas traukā un noslēdz ar vāku un hidroaizvaru. Novieto trauku siltā (līdz 24 °C), bezvēja un ēnainā vietā uz 1-2 nedēļām rūgt.
    PIEZĪME: Rūgšanas laiks ir atkarīgs no izmantotajām izejvielām, cukura daudzuma un istabas temperatūras.
    Vīns ir gatavs, kad hidrometra rādījums ir starp -10 un -2 (0.990–0.998).
  11. Izņem ābolu gabalus un pārliec vīnu citā traukā. Tad enerģiski maisi, lai izdalītu visu oglekļa dioksīdu.
  12. Pievieno vīnam E5 vīna stabilizatoru un atstāj to uz divām diennaktīm.
  13. Pievieno vīnam E6 dzidrinātāju un kitosānu (E7). viegli samaisi un atkal noslēdz trauku, lai ļautu vīnam noskaidroties.
  14. Pēc nedēļas izfiltrē vīnu no nogulsnēm un ielej to tīrā traukā, rūpējoties, lai nosēdumi paliktu apakšā.
  15. Pārbaudi, vai vīns ir dzidrs. Ja nē, ļauj tam nostāvēties vēl dažas dienas.
    PIEZĪME: Šajā posmā var pievienot jebkādu papildu garšu. Kad vīns ir dzidrs, vari sākt to pildīt pudelēs. Ļaujot tam vēl dažas nedēļas nogatavoties pudelē, vīns kļūs vēl pilnīgāks un aromātiskāks. Skābums samazināsies, un garša kļūs intensīvāka

    25l ābolu vīnam tev vajadzēs:
    Skābie āboli sagriezti 5-9 kg
    Rozīnes 0,5 kg
    Cukurs 6,5 kg

: PDF

Apraksts

Lietošanas instrukcija:
 

  1. Sagatavo fermentācijas tvertni, rūpīgi to iztīrot ar ūdeni un dezinficējošu līdzekli.
  2. Ieliec sagrieztos ābolus vai sulu spiešanas atlikumus kopā ar rozīnēm raudzēšanas maisā un ievieto to fermentācijas traukā. Pievieno 2–3 kg cukura.
  3. Uzkarsē 10 litrus ūdens līdz vārīšanās temperatūrai. Pēc tam uzlej to uz āboliem un maisi, līdz cukurs ir izšķīdis.
  4. Pārbaudi ūdens temperatūru, un pārliecinies, ka tā nepārsniedz 60 °C. Pievieno E1 komplekta enzīmus un ļauj tam dažas stundas nostāvēties.
  5. Pievieno aukstu ūdeni, līdz šķidruma daudzums sasniedz 20 litrus. Tad pievieno pārējo cukuru.
  6. Pārbaudi temperatūru un noregulē šķidrumu uz 25 °C, ja nepieciešams, pievienojot vēl līdz 3 litriem auksta vai silta ūdens.
    SVARĪGI: Pastāvīga temperatūra virs 30 °C var iznīcināt raugu, tāpēc esi uzmanīgs ar temperatūru.
  7. Izšķīdini citronskābi E4 istabas temperatūras ūdenī un pievieno to šķidrumam. Ja āboli ir ļoti skābi, pievieno tikai pusi no citronskābes.
  8. Pievieno bentonīta maisiņu un viegli samaisi šķidrumu.
  9. Paņem glāzi ar 35 °C siltu ūdeni, pievieno raugu un E2 uzturvielas, un ļauj tam 10 minūtes uzbriest.
  10. Ielej visu fermentācijas traukā un noslēdz ar vāku un hidroaizvaru. Novieto trauku siltā (līdz 24 °C), bezvēja un ēnainā vietā uz 1-2 nedēļām rūgt.
    PIEZĪME: Rūgšanas laiks ir atkarīgs no izmantotajām izejvielām, cukura daudzuma un istabas temperatūras.
    Vīns ir gatavs, kad hidrometra rādījums ir starp -10 un -2 (0.990–0.998).
  11. Izņem ābolu gabalus un pārliec vīnu citā traukā. Tad enerģiski maisi, lai izdalītu visu oglekļa dioksīdu.
  12. Pievieno vīnam E5 vīna stabilizatoru un atstāj to uz divām diennaktīm.
  13. Pievieno vīnam E6 dzidrinātāju un kitosānu (E7). viegli samaisi un atkal noslēdz trauku, lai ļautu vīnam noskaidroties.
  14. Pēc nedēļas izfiltrē vīnu no nogulsnēm un ielej to tīrā traukā, rūpējoties, lai nosēdumi paliktu apakšā.
  15. Pārbaudi, vai vīns ir dzidrs. Ja nē, ļauj tam nostāvēties vēl dažas dienas.
    PIEZĪME: Šajā posmā var pievienot jebkādu papildu garšu. Kad vīns ir dzidrs, vari sākt to pildīt pudelēs. Ļaujot tam vēl dažas nedēļas nogatavoties pudelē, vīns kļūs vēl pilnīgāks un aromātiskāks. Skābums samazināsies, un garša kļūs intensīvāka

    25l ābolu vīnam tev vajadzēs:
    Skābie āboli sagriezti 5-9 kg
    Rozīnes 0,5 kg
    Cukurs 6,5 kg