Pieslēgties
Reģistrēties
Sveiki,
Iepirkumu grozs
7.20€
Mājas sidra gatavošanas komplektā ir nepieciešamās fermentācijas sastāvdaļas: fermenti, sidra raugs, rauga uzturvielas un visaptveroša pagatavošanas rokasgrāmata ar receptēm un instrukcijām 25 litru mājas ābolu sidra pagatavošanai: Ābolu sidra rauga komplektā ietilpst: E1 enzīmi, E2 sidra raugs, uztura rauga sāļi, E4 citronskābe.
Noliktavā: 125
Lietošana:Dezinficē fermentācijas trauku ar ūdeni, kam pievienots dezinfekcijas līdzeklis, rūpīgi izskalo.
Ābolu šķēles ieber sietiņā un liek tīrā fermentētājā, ābolu šķēles pārlej ar 5 litriem 7 grādu C ūdens.Var izmantot arī dabīgu ābolu sulu bez konservantiem. Pievieno E1 fermentus un atstāj uz pāris stundām atdzist, ja izmanto ābolu sulu, tas nav jādara.Nepieciešamo daudzumu cukura un citronskābes E4 izšķīdina 4 litros karsta ūdens, ja āboli ir ļoti skābi, izmanto tikai pusi citronskābes. Pievieno maisījumu fermentācijas traukā.Pievieno aukstu vai karstu ūdeni līdz 25 litriem, pārliecinies, ka maisījuma temperatūra ir 25 grādi C.Sajauc sidra raugu un uztura sāļus (E2) pilnā glāzē ūdens 35 ° C temperatūrā un ļauj tam uzrūgt 10 minūtes. Lej fermentācijas traukā.Raudzēšanas trauku noslēdz ar vāku, uzstāda ūdens slēdzeni un atstāj rūgt siltā vietā. Derīguma termiņš ir atkarīgs no izmantotajām izejvielām, cukura satura un istabas temperatūras, parasti 1-2 nedēļas.Kad rūgšana ir pabeigta, izmēra cukura saturu ar hidrometru, sidra rādījumam jābūt +- 0 (1.000)Izņem ābolu šķēles un ielej sidru citā traukā vai stikla pudelēs.Aiztaisi pudeles ar kroņu vāciņiem priekš alus vai sidra pudelēm vai dzirkstošā vīna pudelēm.Pudelēs atstāj 5cm brīvas vietas, katrai pudelei pievieno vienu “karbonizācijas tableti” vai uzkaisi tējkaroti cukura uz 0,33 litru pudeles.
Atstāj sidra pudeles istabas temperatūrā nedēļu, pēc tam sidrus varētu pārvietot uz vēsu vietu, lai notīrītu un pabeigtu. Sidrs ir gatavs baudīšanai, laiks tikai uzlabos garšu. Šādi gatavots sidrs ir sauss, ja gribas saldāku sidru var pievienot citus saldinātājus bet ne cukuru!
Ābolu sidrs 25 litri
Ābolu šķēles 8-12kg (svaigas)ābolu sula 10 litri cukurs 2kgcukura saturs misā (mēra ar hidrometru) varētu būt 1,040-1,050, tad sanāk 5-6,5% sidrs.Ja vēlies pagatavot vājāku sidru, samazini citronskābes un uzturvielu sāļu daudzumu, rauga un fermentu daudzumu atstāj nemainīgu.
: PDF
Pievienot grozam