X
Puķu sīpoli ir pieejami!

3 veidi kā spiest ābolu sulas

Ābeles šogad tiešām nes lielu ražu. Ko darīt ar āboliem? Zinām klasiskās metodes, taisīt ābolmaizes un ievārījumus, bet tās kādā brīdī sāk apnikt un gribas izmēģināt kaut ko jaunu. Mēs iesakām spiest sulas! Šeit esam atraduši dažādus risinājumus kā un kur spiest ābolu sulas.

1. Izmēģini spiest sulas pats ar blendera un sietiņa palīdzību

Tas ir labs veids kā tikt galā ar pāri palikušajiem āboliem, jo svaigas sulas vienmēr garšo labāk par veikalā pirktām! Ja ābolu skaits ir lielāks, sulas spiešanu vari uzticēt sulu spiedējiem.

Tev vajadzēs:
Ābolus;
Blenderi;
Smalku sietiņu.

Noskalo 4 ābolus, izņem to serdes un sagriez ābolus ceturdaļās. Ielej blenderī 60ml auksta ūdens un pievieno sagrieztos ābolus. Ieslēdz blenderi sākumā ar zemāku jaudu, tad turpini ar lielāku. Blendē apmēram minūti, ik pa laikam apstājoties, lai nospiestu ābolu masu tuvāk asmeņiem. Tad uzliec smalko sietiņu uz bļodas un masu uzlej pa virsu. Ļauj sulai notecēt, process varētu ilgt līdz 10 minūtēm, un pamaisi ābolu pārpalikumus, lai tu iegūstu visu sulu. Ielej sulu glāzē un pagaršo- ja tā nav tik salda cik vēlies, vari pievienot saldinātāju ( medu vai cukuru ).

Recepte no riga24.lv

2. Spiest sulu, izmantojot tvaika sulas spiedi

Iegādāties tvaika sulu spiedi

Tvaika sulu spiede ir viena no ātrākajām un vienkāršākajām metodēm, kā pagatavot sulu. Tā ir piemērota gan lielam, gan mazam augļu, dārzeņu vai ogu daudzumam. Rezultātā iegūsi dabīgu sulu, kuru var izmantot vīna, liķiera, sidra vai želejas pagatavošanai.

Kā darbojas tvaika sulu spiede?
Tvaika sulu spiede ir tehnoloģiski vienkārša ierīce. Komplekts sastāv no trim, viens otram virsū sakrautiem, katliem:
Augļu grozs – augšējais katls ar perforētu apakšu, kurā tiek ievietoti augļi.
Sulu tvertne – vidējais katls ar atveri tvaikam, kas paceļas no apakšējā katla. Tā uzkrāj tvaika izdalīto sulu.
Ūdens katls – apakšējais katls, kas satur ūdeni un rada tvaiku. Tvaika ietekmē augļi sāk izdalīt sulu, kas uzkrājas sulu tvertnē.

Spiedes sagatavošana
Piepildi ūdens katlu divu trešdaļu apmērā ar ūdeni. Ievieto ābolus sagrieztus mazos gabaliņos, ne lielākos par 3 cm. Nav nepieciešams izņemt serdes. Apkaisi ābolus ar cukuru. Uz 5 KG ābolu vajadzēs ap 50-100g cukura. Atceries: Neuztraucies par pārmērīgu cukura daudzumu; tvaicētā sula ir ļoti koncentrēta, un tā būs jāatšķaida dzērienu pagatavošanai.

Tvaicēšana
Uzliec vāku un aiztaisi sulu cauruli. Uzliec spiedi uz plīts un sildi, līdz ūdens sāk vārīties. Pēc tam samazini karstumu un ļauj tvaikam darboties. Laiks, kas nepieciešams sulas pagatavošanai, tiek skaitīts no brīža, kad ūdens sāk vārīties (kad augļu grozā sāk veidoties tvaiks). Ābolus sula jātvaicē 45-60 minūtes.
Kamēr sula tvaicējas, tu vari iepriekš uzkarsēt sagatavotās pudeles, lai sterilizētu gumijas blīves. Tas palīdzēs nodrošināt, ka sulā neiekļūst baktērijas.

Pārliecinies, ka sulu tvertne neiet pāri maliņām, jo tas var izraisīt sulas noplūdi ūdens katlā. Apmēram 15 minūtes pēc tvaicēšanas sākuma atver caurules slēdzi un izlej nelielu daudzumu sulas. Pēc apmēram 30 minūšu tvaicēšanas, izlej apmēram litru sulas bļodā un pēc tam ielej to atpakaļ sulu tvertnē. Tas palīdzēs vienmērīgi sadalīt cukuru sulā, nodrošinot, ka katra sulas pudele ir ar vienmērīgu garšu (pirmā pudele nebūs pārāk skāba un pēdējā pārāk salda).

Uzglabāšana
Pilnās pudeles vai burkas nekavējoties jāaizver ar vāciņu. Pudeles jānovieto ar ūdeni piepildītā katlā un jāpasterizē tās 30 minūtes (sākot no ūdens vārīšanās brīža). Lai nodrošinātu augstas kvalitātes sulu ar ilgu uzglabāšanas laiku, ir svarīgi, lai visi šie soļi tiktu veikti absolūti tīros apstākļos.

Ieteikumi
Esi uzmanīgs, liekot sulu burkās, jo sula ir ļoti karsta. Izmanto cepeškrāsns cimdus un izvairies no šļakatām. Ļauj sulai nedaudz atdzist tvaika sulu spiedē.
Izvairies no augļu nospiešanas augšējā grozā, pat ja ir kārdinājums tos nedaudz apmaisīt. To darot, visas augļu šķiedras un mizas var nokļūt sulu tvertnē.
Uzraugi ūdens līmeni ūdens katlā, lai tas pilnībā neiztvaikotu. Noderīgs triks ir atstāt marmora bumbiņas ūdens katlā. Ja ūdens līmenis kļūst pārāk zems, bumbiņas sāks radīt skaļu troksni.
Kā rūpēties par tvaika sulu spiedi? Mazgāšanai var izmantot jebkuru trauku mazgāšanas līdzekli. Izvairieties no asām birstēm, sūkļiem vai pulveriem, jo tās var saskrāpēt spiedes virskārtu.
Rūpīgi nomazgā burkas, pudeles, vāciņus un vākus un atstāj tos izžūt apgrieztus otrādi. To dari dažas stundas pirms sulas pagatavošanas.

3. Ved ābolus uz sulu spiestuvēm

Ja vēlies spiest lielu ābolu daudzumu un paturēt sulu visam gadam, lai varētu dalīties ar ģimeni un draugiem, droši ved ābolus pie profesionāļiem. Viņi ābolus sagatavos un izspiedīs kvalitatīvu sulu. Atceries, ka jāved virs 60 kg ābolu ( 2 kartupeļu maisi ).

Šeit esam atlasījuši sulu spiestuves, kas pieņem ābolus sulu spiešanai:

Jelgava, Valmiera: https://sulufabrika.lv/
Ķekava https://www.aneva.lv
Rīga, Ogre, Jūrmala, Daugavpils, Jēkabpils, Ādaži https://sulamana.lv/
Ventspils,Liepāja http://sulumajas.lv/



Veiksmi sulu spiešanā! Šis process ir vienkāršs, taču dod lielu gandarījumu. Atceries, ka, spiežot sulas, var izvēlēties dažādus ogu un augļus savienojumus. Saliekot divas garšas kopā var izveidot saldāku vai skābāku sulu. Bērniem ļoti patiks ābolu un bumbieru sula, jo tā ir mazliet saldāka. Ar katru reizi sulu spiešana kļūs vieglāka un iesakām nebaidīties eksperimentēt, līdz atradīsi savu mīļāko sulu!
Viss nepieciešamais, lai spiestu sulas, ir pieejams lauku bodītē: Sulu spiešana, ogu lasīšana

Zvaniet