X
Visām sēklām mazajos iepakojumos -25%

Viegli pagatavojams siers mājās

Siera pagatavošana ir hobijs, ko nav apguvuši daudzi, bet tie, kas to ir izmēģinājuši, turpina gatavot vēl un vēl. Atklāj jaunas garšas un pārsteidz tuviniekus ar īstu mājās gatavotu sieru!

Siera pagatavošanai nepieciešams:

  • 5 litri zemā temperatūrā pasterizēta piena
  • 0,5 g kalcija hlorīda
  • 3 ēdamkarotes dabīgā jogurta
  • 0,5 g siera fermenta
  • Garšaugi: kaltēts sīpols, malts ķiploks, rozmarīns, baziliks, tomātu pārslas, kaltēti – malti tomāti (kopā 20 g)

Sālsūdens sastāvdaļas:

  • 40 g sāls
  • 2 l ūdens
  • 1 l sūkalas (šķidrums pēc siera nospiešanas)

Kā pagatavot sieru ar tomātiem a’la koryciński?

  1. Uzkarsē pienu līdz 37-40 °C. Pievieno 0,5 g kalcija hlorīda, kas iepriekš izšķīdināts 50 ml siltā vārītā ūdenī.
  2. Pievieno garšaugus un 3 ēdamkarotes dabīgā jogurta. Samaisi un atstāj nostāvēties uz 10 minūtēm.
  3. Pēc tam uzkarsē pienu līdz 37-38 °C un pievieno siera fermentu, kas iepriekš izšķīdināts 50 ml ūdenī.
  4. Rūpīgi samaisi, tad pārtrauc maisīšanu un atstāj uz 30 minūtēm, lai piens sabiezē.
  5. Sagriez izveidojušos recekli kubiciņos, kuru malas ir 1-1,5 cm.
  6. Atstāj kubiciņus nostāvēties uz 30 minūtēm, pēc tam ar karoti pārnes recekli uz veidni, kurā izklāts siera audums.
  7. Notecini sūkalas.
  8. Pēc tam presē sieru 1 stundu.
  9. Ieliec sieru sālsūdenī uz 24 stundām un novieto ledusskapī.
  10. Pēc šī laika pievieno kaltētas tomātu pārslas un citas sastāvdaļas, ja vēlies.

Un tavs pirmais mājas siers ir gatavs! Atceries, ka siera gatavošana bieži prasa vairākus mēģinājumus, lai rezultāts būtu tieši tāds, kā tu vēlies.

Receptē izmantotie produkti:

Ja jau esi ķēries pie siera gatavošanas, kāpēc gan nepamēģināt arī pašam pagatavot desiņas grilam?

Zvaniet