Maizes gatavošanas komplekts

SKU: 2000000105611 Kategorijas: ,

Šajā gardajā maizes cepšanas dāvanu komplektā ir viss nepieciešamais, lai sāktu veiksmīgu maizes cepēja karjeru.
DĀVANU komplekts: sastāv no 5 produktiem:
Māla maizes veidne 2l kvadrātveida
Rudzu miltu ieraugs ar raugu 23 g
Organiskie pilngraudu rudzu milti vidēji 1kg
Kadiķu sīrups Sāremā 200 ml
Rudzu iesala milti 0,5 kg.
Īsa apmācība zemāk.

1 komplekts

Detalizēts apraksts

Recepte 1 klaipa (~ 750 g) maizes pagatavošanai
1. Sajauc rudzu miltu raugu, tikai rauga paciņu ar 350 ml istabas temperetūras siltu ūdeni un 200 g rudzu miltu (bioloģiski pilngraudu rudzu milti)
2. Pārklāj bļodu ar dvieli un atstāj maisījumu rūgt istabas temperatūrā 10-12 stundas.
3. Pievieno 50 ml Sīrupu Sāremā, 10 g sāls un paciņu rauga, lai mīkla paceltos. Visbeidzot iemaisa 250 g rudzu miltu un, ja vēlas, iecienītākās piedevas un 2 ēdamkarotes rudzu iesala miltu.
4. Maizes mīklu lej ar sviestu ieziestā vai ar cepampapīru noklātā maizes veidnē (pirmstam māla veidni vajag izmērcēt ūdenī 10-15min) Maizes mīklā ar pirkstu iespiež dažas bedrītes, pēc kurām  pēc tam būs viegli spriest par mīklas uzrūgšanu (ar pirkstu izdurtie caurumi pazūd, tai paceļoties).
5. Maizes pannu pārklāj ar dvieli un ļauj maizes mīklai uzrūgt istabas temperatūrā ~1 stundu.
6. Maizes mīklas virsmu apsmērē ar ūdeni, lai maizes garoza cepšanas laikā neplaisātu.
7. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 °C un cep 20 min, tad samazini uguni līdz 180 °C un cep 60 min.
8. Silto maizi atstāj atdzist zem dvieļa. Lai saglabātu mitrumu, maizi aplej ar ūdeni vai apsmērē ar sviestu.

Apraksts

Recepte 1 klaipa (~ 750 g) maizes pagatavošanai
1. Sajauc rudzu miltu raugu, tikai rauga paciņu ar 350 ml istabas temperetūras siltu ūdeni un 200 g rudzu miltu (bioloģiski pilngraudu rudzu milti)
2. Pārklāj bļodu ar dvieli un atstāj maisījumu rūgt istabas temperatūrā 10-12 stundas.
3. Pievieno 50 ml Sīrupu Sāremā, 10 g sāls un paciņu rauga, lai mīkla paceltos. Visbeidzot iemaisa 250 g rudzu miltu un, ja vēlas, iecienītākās piedevas un 2 ēdamkarotes rudzu iesala miltu.
4. Maizes mīklu lej ar sviestu ieziestā vai ar cepampapīru noklātā maizes veidnē (pirmstam māla veidni vajag izmērcēt ūdenī 10-15min) Maizes mīklā ar pirkstu iespiež dažas bedrītes, pēc kurām  pēc tam būs viegli spriest par mīklas uzrūgšanu (ar pirkstu izdurtie caurumi pazūd, tai paceļoties).
5. Maizes pannu pārklāj ar dvieli un ļauj maizes mīklai uzrūgt istabas temperatūrā ~1 stundu.
6. Maizes mīklas virsmu apsmērē ar ūdeni, lai maizes garoza cepšanas laikā neplaisātu.
7. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 °C un cep 20 min, tad samazini uguni līdz 180 °C un cep 60 min.
8. Silto maizi atstāj atdzist zem dvieļa. Lai saglabātu mitrumu, maizi aplej ar ūdeni vai apsmērē ar sviestu.