X
Iepriekšēja pasūtīšana 2025. gadam ir sākusies!
Lasīt vairāk

Recepte mājas ābolu vīna pagatavošanai

Latvijā āboli ir viens no populārākajiem izejmateriāliem mājas vīna gatavošanai. Brūvē ābolu vīnu mājās pats un dalies ar ģimeni un draugiem!

Tumīgā ķirbju zupa aukstuma un drēgnuma aizbiedēšanai

Vairs nekas cits nav nepieciešams, lai radītu siltu un mājīgu rudens vakara maltīti. Zīdaina, silta un koša, nemaz nerunājot par to, ka tā lieliski piepilda vēderu.

3 veidi kā spiest ābolu sulas

Kad cept ābolmaizes un taistīt ievārījumus sāk apnikt, mēs iesakām spiest sulas! Šeit esam atraduši dažādus risinājumus kā un kur spiest ābolu sulas.

Viegli pagatavojams siers mājās

Siera pagatavošana ir hobijs, ko nav apguvuši daudzi, bet tie, kas to ir izmēģinājuši, turpina gatavot vēl un vēl. Atklāj jaunas garšas un pārsteidz tuviniekus ar īstu mājās gatavotu sieru!

Siera pagatavošanai nepieciešams:

  • 5 litri zemā temperatūrā pasterizēta piena
  • 0,5 g kalcija hlorīda
  • 3 ēdamkarotes dabīgā jogurta
  • 0,5 g siera fermenta
  • Garšaugi: kaltēts sīpols, malts ķiploks, rozmarīns, baziliks, tomātu pārslas, kaltēti – malti tomāti (kopā 20 g)

Sālsūdens sastāvdaļas:

  • 40 g sāls
  • 2 l ūdens
  • 1 l sūkalas (šķidrums pēc siera nospiešanas)

Kā pagatavot sieru ar tomātiem a’la koryciński?

  1. Uzkarsē pienu līdz 37-40 °C. Pievieno 0,5 g kalcija hlorīda, kas iepriekš izšķīdināts 50 ml siltā vārītā ūdenī.
  2. Pievieno garšaugus un 3 ēdamkarotes dabīgā jogurta. Samaisi un atstāj nostāvēties uz 10 minūtēm.
  3. Pēc tam uzkarsē pienu līdz 37-38 °C un pievieno siera fermentu, kas iepriekš izšķīdināts 50 ml ūdenī.
  4. Rūpīgi samaisi, tad pārtrauc maisīšanu un atstāj uz 30 minūtēm, lai piens sabiezē.
  5. Sagriez izveidojušos recekli kubiciņos, kuru malas ir 1-1,5 cm.
  6. Atstāj kubiciņus nostāvēties uz 30 minūtēm, pēc tam ar karoti pārnes recekli uz veidni, kurā izklāts siera audums.
  7. Notecini sūkalas.
  8. Pēc tam presē sieru 1 stundu.
  9. Ieliec sieru sālsūdenī uz 24 stundām un novieto ledusskapī.
  10. Pēc šī laika pievieno kaltētas tomātu pārslas un citas sastāvdaļas, ja vēlies.

Un tavs pirmais mājas siers ir gatavs! Atceries, ka siera gatavošana bieži prasa vairākus mēģinājumus, lai rezultāts būtu tieši tāds, kā tu vēlies.

Receptē izmantotie produkti:

Ja jau esi ķēries pie siera gatavošanas, kāpēc gan nepamēģināt arī pašam pagatavot desiņas grilam?

Zvaniet