Pieslēgties
Reģistrēties
Sveiki,
Iepirkumu grozs
Blogs
Atklāj jaunas garšas un pārsteidz tuviniekus ar īstu, mājās gatavotu sieru.
Latvijā āboli ir viens no populārākajiem izejmateriāliem mājas vīna gatavošanai. Brūvē ābolu vīnu mājās pats un dalies ar ģimeni un draugiem!
Pirms pirmajām salnām ir svarīgi veikt vairākus dārza darbus, kas palīdzēs saglabāt augsnes un augu veselību, kā arī paildzināt ražas uzglabāšanās laiku.
Kad ķirbji sāk nogatavoties, ārā jau ir auksts, tumšs un drēgns. Mūs visus izglābs šī pikantā ķirbju zupa!Šī recepte ir rudens krāsainās dabas iedvesmota, bet, ja tu šo zupu vienreiz nogaršosi, turpināsi to taisīt arī citos gadalaikos.
Sākumā var šķist, ka ķirbi var izmantot tikai skaistu dzeltenu kubiņu konservēšanai, ko izlikt uz galda katros svētkos. Taču ķirbi var izmantot ļoti daudz receptēs! Nākamajam ķirbju ražas gadam vari atrast sēklas ŠEIT!
Lai pagatavotu pikanto ķirbju zupu, tev būs nepieciešams:
Notīri burkānus un sīpolus un sagriez gabaliņos. Katlā pievieno nedaudz eļļas un pāris minūtes apcep burkānus un sīpolus. Pievieno ķiplokus, ingveru un čili.
Sagriez ķirbi un noņem mizu. Kad dārzeņi kļūst caurspīdīgi, pievieno ķirbja gabaliņus un vistas buljonu. Buljonu pievieno tik daudz, lai tas nosegtu dārzeņus. Vāri uz lēnas uguns, līdz ķirbis kļūst mīksts.Pirms pasniegšanas zupu sablendē ar rokas blenderi, pievieno saldo krējumu un sāli pēc garšas. Ja pasniedz zupu ar kūpinātu bekonu, esi piesardzīgāks ar sāli. Ķirbju sēklas apgrauzdē sausā pannā 1-2 minūtes. Apcep bekonu un pasniedz zupu ar bekona kubiņiem un grauzdētām ķirbju sēklām.
Tas ir viss, kas nepieciešams, lai radītu siltu un mājīgu rudens vakara maltīti. Zīdaina, silta un koša, nemaz nerunājot par to, ka tā lieliski piepilda vēderu. Un, ja kāds vēl mēģina tev iestāstīt, ka ķirbis ir garlaicīgs, uzaicini viņus ciemos un piedāvā nogaršot šo zupu.