X
Iepriekšēja pasūtīšana 2025. gadam ir sākusies!
Lasīt vairāk

Viegli pagatavojams siers mājās

Atklāj jaunas garšas un pārsteidz tuviniekus ar īstu, mājās gatavotu sieru.

Recepte mājas ābolu vīna pagatavošanai

Latvijā āboli ir viens no populārākajiem izejmateriāliem mājas vīna gatavošanai. Brūvē ābolu vīnu mājās pats un dalies ar ģimeni un draugiem!

Dārza darbu ABC – sagatavo savu dārzu ziemai

Pirms pirmajām salnām ir svarīgi veikt vairākus dārza darbus, kas palīdzēs saglabāt augsnes un augu veselību, kā arī paildzināt ražas uzglabāšanās laiku.

Tumīgā ķirbju zupa aukstuma un drēgnuma aizbiedēšanai

Kad ķirbji sāk nogatavoties, ārā jau ir auksts, tumšs un drēgns. Mūs visus izglābs šī pikantā ķirbju zupa!
Šī recepte ir rudens krāsainās dabas iedvesmota, bet, ja tu šo zupu vienreiz nogaršosi, turpināsi to taisīt arī citos gadalaikos.

Sākumā var šķist, ka ķirbi var izmantot tikai skaistu dzeltenu kubiņu konservēšanai, ko izlikt uz galda katros svētkos. Taču ķirbi var izmantot ļoti daudz receptēs! Nākamajam ķirbju ražas gadam vari atrast sēklas ŠEIT!

Lai pagatavotu pikanto ķirbju zupu, tev būs nepieciešams:

  • 1 kg ķirbja. Ieteicams muskata ķirbis (mazais ar cietu mizu). Tas piešķirs intensīvāku garšu un zīdaināku tekstūru
  • 2 burkāni
  • 2 sīpoli
  • 1 galviņa ķiploku. Nebaidies no ķiplokiem, jo sildot to garša kļūst maigāka
  • 1-3 čili pipari bez sēklām. Te jābūt uzmanīgam, it īpaši, ja ēdienu bauda bērni. Vispirms pārbaudi čili asumu, jo mājās audzēti čili var patīkami pārsteigt. Bet viens čili bez sēklām ir droša izvēle.
  • 2 cm ingvera
  • Nedaudz labas eļļas. Papildus olīveļļai vari izmantot vietējo rapšu vai sinepju eļļu – abas ir ar lielisku garšu un lieliski piemērotas sildīšanai
  • Vistas buljons
  • Saldais krējums
  • Sāls
  • Pasniegšanai ķirbju sēklas un kubiņos sagriezts kūpināts bekons.

Notīri burkānus un sīpolus un sagriez gabaliņos. Katlā pievieno nedaudz eļļas un pāris minūtes apcep burkānus un sīpolus. Pievieno ķiplokus, ingveru un čili.

Sagriez ķirbi un noņem mizu. Kad dārzeņi kļūst caurspīdīgi, pievieno ķirbja gabaliņus un vistas buljonu. Buljonu pievieno tik daudz, lai tas nosegtu dārzeņus. Vāri uz lēnas uguns, līdz ķirbis kļūst mīksts.
Pirms pasniegšanas zupu sablendē ar rokas blenderi, pievieno saldo krējumu un sāli pēc garšas. Ja pasniedz zupu ar kūpinātu bekonu, esi piesardzīgāks ar sāli.
Ķirbju sēklas apgrauzdē sausā pannā 1-2 minūtes. Apcep bekonu un pasniedz zupu ar bekona kubiņiem un grauzdētām ķirbju sēklām.



Tas ir viss, kas nepieciešams, lai radītu siltu un mājīgu rudens vakara maltīti. Zīdaina, silta un koša, nemaz nerunājot par to, ka tā lieliski piepilda vēderu. Un, ja kāds vēl mēģina tev iestāstīt, ka ķirbis ir garlaicīgs, uzaicini viņus ciemos un piedāvā nogaršot šo zupu.





Zvaniet